Obiady

 

 Drodzy rodzice

Zapraszamy Wasze dzieci do korzystania z naszej stołówki szkolnej. Funkcjonujemy na rynku od 2006r. Głównym celem naszej działalności jest wyrobienie w Państwa pociechach nawyku zdrowego żywienia.

Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i na bieżąco dostarczanych produktów od stałych dostawców,  z którymi współpracujemy wiele lat.

Z wielką starannością dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.

 

ZASADY FUNKCJONOWANIA STOŁÓWKI

- przed wejściem na stołówkę należy zdezynfekować   ręce

- zająć miejsce przy stoliku czekając na podanie posiłku przez pracownika stołówki

- po zjedzeniu posiłku należy brudne naczynia oddać do okienka zwrotów

Zabrania się osobom, które nie spożywają posiłków przebywania na stołówce podczas wydawania obiadów.

 

Wydawanie obiadów:

 12:00-14:00

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

Lp.,

Alergen wg rozporządzenia

Produkty

1

ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN

mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2

MLEKO

mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,

3

JAJA

jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,

4

RYBY

ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.

5

SOJA

grzanki

6

SELER

seler jako korzeń i łodyga, wędlina

7

GORCZYCA

musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.

8

NASIONA SEZAMU

ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

9

SKORUPIAKI

BRAK

10

ORZECHY

krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,

11

DWUTLENEK SIARKI

owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,

12

ŁUBINY

brak,

13

ORZESZKI ZIEMNE

masło arachidowe, bakalie,

14

MIĘCZAKI

brak

Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco. 

Prosimy o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjątkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądź później, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecności lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.

W związku z sytuacją, która spowodowała zamknięcie szkoły  od 11 marca osoby korzystające wówczas z posiłków  są automatycznie zapisane na obiady od września. Proszę rodziców o kontakt w celu weryfikacji dzieci, które będą korzystać ze stołówki. Z miesiąca marca jest nadpłata za 15 dni obiadowych. 

 Abonament - październik 

Zestaw obiadowy 220,00zl

Drugie danie 198,00zl

Zupa 88,00zl

Ceny posiłków w abonamencie na rok szkolny 2020/2021*

zestaw obiadowy   10,00zł

drugie danie            9,00zł

zupa                        4,00zł

śniadanie                 4,00zł

 *ceny abonamentowe obowiązują przy zakupie minimum 10 posiłków

poniżej 10 posiłków do każdej z w/w cen należy doliczyć 0,50zł

Wpłat za posiłki prosimy dokonywać do 5-dnia każdego miesiąca na konto bankowe

PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948

z tytułem przelewu zawierającym:

- imię i nazwisko dziecka

- klasa

- za jaki miesiąc jest wpłata

- z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca

Odpisy obiadowe można zgłaszać sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek można odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.00 do 14.00)  bądź (po uprzednim zgłoszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.

Wszystkie dodatkowe informacje:

Katarzyna Raszko                                                                                                                                                                                                                                                          

tel. 512 919 118